Favo ska konkurrera med Uber och Foodora

Matkassar har redan flera år på nacken och har tagit det svenska folkhemmet med storm! Men senare åren har flera nya koncept kommit till Sverige för att underlätta vår vardag. Både Uber eats och Foodora trafikerar flera svenska städers gator med sin hemkörning av mat. Indirekta konkurrenter till matkassar på nätet. 

Favo grundades av Oscar Johansson och barndomsvännen Filip Nilsson.Oscar Johansson har tidigare grundat hamburgekedjan Tugg och bodde på Filip Nilssons soffa när de kom på idén att starta Favo – en direkt konkurrent till Uber Eats och Foodora.

För att sticka ut mot de stora konkurrenterna har de valt att inte adaptera den så kallade gig-modellen, där folk får betalt för de uppdrag de tar, men saknar fast anställning och lön. Något som både Uber, Uber eats, Foodora och många fler har fått skarp kritik för både i Sverige och utomlands.

Favo, Uber Eats samt Foodora har alla tre som affärsmodell att köra ut färdig mat till folk. De två senare äger själva inte restaurangerna utan erbjuder endast leveranser som tjänst. Tjänsterna konkurrerar inte direkt med tjänster som matkassar och mat på nätet, men indirekt slåss man om kunder inom samma eller närliggande segment.

,